Back

CJ Bihor vrea să ia un împrumut de 20 milioane de euro pentru investiții

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de astăzi, 29 noiembrie, contractarea unui credit de investiții în valoare de 100 de milioane de lei, echivalentul a 20 de milioane de euro.

Scopul acestui credit este asigurarea unor surse de finanțare suplimentare pentru realizarea obiectivelor de investiții publice de interes local, prioritare pentru județul Bihor. În acest sens, au fost trimise invitații către șase bănci comerciale din România.

Lista de obiective cuprinde finanțarea a nouă investiții:

(1) Campus școlar pentru învățământ special din Municipiul Oradea,

(2) centura Oșorhei din Zona Metropolitană Oradea și reabilitarea DJ 767E Oșorhei – Copăcel,

(3) centurile din ZMO – Nojorid și Sântandrei,

(4) creșterea gradului de siguranță și securitate la Aeroportul Oradea,

(5) dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea,

(6) reabilitarea și modernizarea DJ 795 Salonta – Tinca,

(7) modernizarea DJ 797A Bicaciu – Ianoșda,

(8) reabilitarea DJ 792A Beliu – Tinca – Leș și

(9) înființarea Parcului Științific și Tehnologic Bihor.

Fondurile rambursabile vor asigura continuarea lucrărilor la proiecte deja începute, cum este Campusul pentru învățământul special, și demararea unor proiecte aflate în procedură de licitație, precum centurile metropolitane și reabilitarea drumului județean Salonta – Tinca.

Există, de asemenea, posbilitatea accesării fondurilor europene pentru unele obiective propuse, însă semnarea unui contract de finanțare ar putea fi posibil spre finalul anului 2022 sau în 2023. Creditul de 20 de milioane de euro va putea susține demararea lucrărilor, până la obținerea finanțării europene, se arată într-un comunicat de presă emis de către Consiliul Județean Bihor.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.