Back

200.000 euro de la Primăria Oradea și Consiliul Județean pentru comuna Băcioi din Chișinău

Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor acordă comunei Băcioi din Chișinău un sprijin financiar de cca 200.000 euro, proiectul de hotărâre în acest sens fiind aprobat azi de Consiliul Local.

„Așa cum se știe, Primăria Oradea are încheiat un acord de înfrățire cu comuna Băcioi, iar acum dorim să venim în sprijinul comunității de acolo. Astfel, am avut o discuție de principiu cu președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, iar în proxima ședință a Consiliului Județean, după parcurgerea etapelor prevăzute pentru încheierea acordului de colaborare și a acordului de finanțare, se vor aproba și acolo fondurile necesare”, a declarat primarul Florin Birta.

Astfel, din suma de aproape 200.000 euro, 100.000 euro, respectiv 12,5% din investiție este acordată de Primăria Oradea, iar diferenţa de 100.000 euro va fi asigurată de Consiliul Județean după parcurgerea etapelor necesare.

Ajutorul financiar este destinat realizării proiectului „Construcția și amenajarea parcului cu teatru de vară și havuz din str. Independenței, comuna Băcioi”. Finanțarea proiectului va fi asigurată astfel: 50% din bugetul Primăriei Băcioi – aprox. 398.735 euro, 25% din bugetul Primăriei Oradea și al Consiliului Județean Bihor – aprox. 199.367 euro și 25% de la Guvernul Republicii Moldova – aprox. 199.367 euro.

După ce în anul 2018, în Consiliul Local Oradea a avut loc un moment festiv, în prezența viceprimarului comunei Băcioi, Ilie Leahu, prin care s-a comemorat împlinirea a o sută de ani de când Sfatul Ţării din Basarabia a hotărât unirea cu România, în martie 2020, Consiliul Local a aprobat acordul de înfrățire și cooperare între Municipiul Oradea și comuna BăcioiMunicipiul Chișinău din Republica Moldova.

Comuna Băcioi are 12.000 de locuitori și este situată în suburbia capitalei Chișinău.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.