Back

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru cei 5,7 km de centură a Sânmartinului

În ședința de Guvern de miercuri, 23 februarie, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru Centura Sânmartin, proiect denumit „Drum de legătură între municipiul Oradea și comuna Sânmartin„. În luna martie ar urma să fie adoptată o nouă Hotărâre de Guvern privind exproprierea terenurilor, procedură care se va finaliza în toamna acestui an.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, precizează: „În aceste zile, echipa de achiziții a Consiliului Județean Bihor evaluează documentațiile care însoțesc cele 4 oferte. Ne propunem să adjudecăm câștigătorul licitației până la sfârșitul lunii martie. Dacă totul merge bine, în 2-3 luni de la semnarea contractului vom avea proiectul tehnic gata. Pe baza acestuia, firma câștigătoare va putea începe lucrările. Trebuie să le terminăm până la sfârșitul anului viitor, finanțarea fiindu-ne asigurată până atunci. Mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut din ministerele avizatoare, Ministerul Transporturilor, Compania Națională de Autostrăzi și echipei tehnice din Consiliul Județean Bihor! La terminarea acestui proiect, circulația pe Drumul Național 76 Oradea- Deva, în zona metropolitană a Oradiei, va fi fluentă”.

Pentru proiectarea și execuția Centurii Sânmartin au fost depuse patru oferte. Șoseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adaugă bretelele rutiere de legătură de peste 2 kilometri. Lățimea drumului va fi de 10 metri, cu două benzi de circulație, câte una pe sens. De-a lungul acestuia este prevăzută o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri.

Centura Sânmartin este realizată printr-un parteneriat dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.