Back

Notifică înainte furnizorul de gaz și electricitate pentru a beneficia de plafonarea prețului!

Prefectul Dumitru Țiplea atrage atenția asupra faptului că notificarea furnizorilor prin intermediul unei cereri este obligatorie pentru entitățile care doresc să beneficieze de măsurile de plafonare și compensare a prețurilor la gaz și energie electrică.

Instituția Prefectului – Județul Bihor a emis o circulară în atenția Consiliului Județean Bihor, primăriilor și serviciilor publice deconcentrate prin care informează asupra măsurilor guvernamentale de plafonare și compensare a facturilor de furnizare a energiei electrice.

În informare se arată că beneficiarii acestor măsuri, conform Legii nr. 259/2021 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, pot fi:

– întreprinderi mici şi mijlocii, cabinete medicale individuale şi alte profesii liberale, indiferent de forma de organizare;

– microîntreprinderi, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, organizate potrivit legii;

– spitale publice şi private, unităţi de învăţământ publice şi private, precum şi creşe;

– organizaţii neguvernamentale reglementate potrivit legii, precum şi unităţile de cult;

– furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale;

– instituții de cultură.

Categoriile menționate pot notifica furnizorii de electricitate sau gaz prin intermediul unei cereri pentru a beneficia de recalcularea facturilor începând cu luna noiembrie 2021. Descarcă documentul mai jos pentru completare:

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.