aprilie 20, 2024 10:52

250 de elevi de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” se mută din 14 martie într-o clădire nouă

Un număr de nouă clase primare de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Oradea se vor muta într-o clădire pusă la dispoziția Primăriei Oradea, gratuit, de către Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului, în urma unui contract de comodat încheiat cu Primăria Oradea prin Direcția Patrimoniu Imobiliar.

Începând cu data de 14 martie, aproximativ 250 de elevi aparținând claselor primare, din cadrul Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”, vor fi relocați pe strada Cuza Vodă nr. 4A, într-o clădire ce aparține de Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului.

Este vorba despre clasele care au funcționat, până în data de 31 decembrie 2021, în clădirea de pe strada Mihai Viteazul, după care s-au mutat în sediul principal al școlii, cursurile desfășurându-se în online.

Imobilul va fi folosit de către Primăria Oradea exclusiv pentru desfășurarea activității didactice destinate elevilor care sunt înscriși și frecventează cursurile unității de învățământ.

Contractul a fost încheiat pe o perioadă de  31 de luni, începând cu data de 01.03.2022, cu posibilitate de prelungire.

Eparhia și-a manifestat disponibilitatea pentru susținerea activității didactice pentru o parte din clasele Şcolii cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu” din Oradea prin punerea la dispoziție a acestui spațiu, clădire ce s-a reabilitat și dotat pe cheltuiala exclusivă a Eparhiei Reformată de pe lângă Piatra Craiului Oradea.

Imobilul a fost dotat conform cerințelor în vigoare cu alarmă, sistem de supraveghere video, mobilier nou în toate clasele, echipament IT, cabinet medical, modul termic etc.