Back

70 de stații pentru trotinete electronice în Oradea

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Oradea a dat marți, 29 martie, aviz provizoriu, pe o perioadă de două luni, pentru amplasarea unor stații destinate trotinetelor electrice, pe domeniul public.

Solicitările au fost depuse de către doi operatori, care au, în total, 700 de trotinete. Bold Operation Ou a solicitat 25 de amplasamente pentru trotinete electrice, iar SC Lime Technology Network SRL 45 de amplasamente, cererea fiind analizată în comisia decirculație. Astfel, specialiștii au acordat un aviz provizoriu pentru o perioadă de două luni, serviciul de închiriere urmând să fie lansat în cursul lunii aprilie.

Trotinetele sunt în regim dockless, nu necesită construcții adiționale sau o infrastructură specială.

Potrivit regulamentului privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului Oradea, utilizatorii acestora trebuie să aibă cel puţin 14 ani şi să circule pe şosea, pe banda întâi, cu excepţia zonelor unde sunt amenajate piste pentru biciclişti, situaţie în care trebuie să le folosească pe acestea. 

Se poate circula cu trotineta pe trotuare doar dacă este desenată o pistă pentru biciclete, sau pe aleile din parcuri dacă nu încurcă pietonii.

Viteza maximă cu care pot circula trotinetele electrice în Oradea este de 25 km/h, sau de 10km/h în pieţele Unirii şi Ferdinand și zona podului Sf. Ladislau.

Potrivit regulamentului, trotinetele nu pot staţiona şi nici nu pot fi parcate: pe carosabil, în staţiile de transport public, în staţiile pentru taxi, pe locurile de parcare ale maşinilor, pe trecerile de pietoni, pe pistele pentru biciclişti, pe spaţiile verzi sau în zone de acces auto.

Încălcarea regulilor de circulaţie sau de staţionare poate fi sancţionată cu amenzi între 200 şi 400 lei, care pot fi aplicate atât de poliţiştii rutieri, cât şi de cei locali.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.