Back

A început demolarea construcţiilor abandonate de lângă Parcul Brătianu

Primăria Oradea continuă seria proiectelor menite să schimbe înfățișarea zonelor cu aspect neîngrijit din municipiu, dându-le o utilitate publică.

Astfel, Direcția Patrimoniu Imobiliar a început ieri demolarea construcţiilor abandonate din vecinătatea Parcului I.C Brătianu, în vederea predării amplasamentului către Direcția Tehnică, care printr-un proiect de regenerare urbană, va amenaja aici cca 100 de locuri de parcare cu spații verzi și alei pietonale.

Clădirea nefinalizată de lângă Parcul Ion C. Brătianu trebuia să se concretizeze în anii ‘90 într-un ansamblu de blocuri pe rambleul căii ferate din zonă.

„Pentru a scoate din paragină acest amplasament important din zona Parcului I.C. Brătianu și pentru a-i schimba aspectul, s-a propus printr-o Hotărâre de Consiliu Local regenerarea urbană a suprafeței de circa 4.100 metri prin amenajarea de locuri de parcare și zone verzi. Cu siguranță, noile locuri de parcare vor aduce plusvaloare zonei și vor fi utile atât orădenilor, cât și turiștilor care ajung la aquapark în perioada estivală. Totodată, în acest parc vin foarte multe persoane care folosesc pista de alergare și care vor putea să-și parcheze mașinile aici”, a precizat primarul Florin Birta.

În cadrul proiectului se va realiza un zid de sprijin către strada Olteniei. Din totalul parcărilor, 6 locuri vor fi rezervate persoanelor cu dizabilităţi.

Zona verde va cuprinde arbori şi arbuşti în partea dinspre linia ferată, dar şi gazon şi plante perene către parc și va avea o suprafață totală de 1500 mp.

Odată cu lucrările de amenajare a parcării, se vor realiza și lucrările de canalizare pluvială, precum și cele care vor asigura iluminatul public.

Valoarea totală a investiției, inclusiv TVA, este de 7.4 milioane lei, suma cuprinzând valoarea estimată a exproprierilor, dar și lucrările de construcție propriu-zise.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.