aprilie 23, 2024 16:26

Aproape 30 de tone de deșeuri adunate de pe marginea drumurilor județene

Bihorenii nu-și prea respectă drumurile…. Aceasta este concluzia pe care o putem trage după informarea primită de la Consiliul Județean în care suntem informați că în primele două luni ale anului 2022 au fost colectate 28,4 tone de deșeuri de pe marginea drumurilor județene și din refugiile mijloacelor de transport în comun.

În urma sortării deșeurilor strânse din aceste zone, a reieșit o cantitate de 11,7 tone de ambalaje de sticlă, 5,5 tone – ambalaje de PET, 4,3 tone – ambalaje de plastice diverse, 2,2 tone – ambalaje de aluminiu, 3,1 tone – ambalaje de hârtie și carton și 1,9 tone – deșeuri reziduale.

Aceste activități de salubrizare se desfășoară pe baza unui protocol de colaborare între Consiliul Județean Bihor și firma Bene Internațional, aprobat prin Hotărârea 224 din 16 septembrie 2021.

În 2021, din octombrie până la finalul anului, cantitatea totală de deșeuri colectată a fost de 62,5 tone.

Firma colectează, transportă, sortează și valorifică/ neutralizează deșeurile cu titlu gratuit. În cazul deșeurilor reziduale, contravaloarea depozitării este achitată de către Consiliul Județean Bihor.

Protocolul vizează și zonele de picnic și cele turistice aflate pe domeniul public sau privat al Județului Bihor.

Acesta a fost încheiat pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de prelungire.