Back

O nouă pistă de 500 m lungime în Oradea

Orădenii pasionați de mersul pe bicicletă vor avea la dispoziție o nouă pistă de bicicletă, ce va fi finalizată la începutul lunii aprilie. Aceasta va face legătura între pista de la Sala Polivalentă și cea care va duce spre Piața 100, dar și spre pista existentă de pe strada Universității. Totodată, va fi legată de pista de pe Malul Peța, din dreptul străzii Blajovici.

Noua pistă are o lungime de aproximativ 500 de metri și o lățime de 1.5 metri. Este vorba despre o suprafață asfaltată, delimitată de trotuar prin marcaj. Totodată, șanțul existent de pe strada Islazului se va intuba pe o lungime de 240 de metri.

Prin realizarea acestor piste Primăria Oradea vrea să susţină şi să promoveze mersul cu bicicletă în oraș. La nivelul municipiului sunt amenajați aproximativ 50 de kilometri de pistă de biciclete, atât din fonduri proprii cât și din fonduri europene.

Lucrările au început la mijlocul lunii martie și au ca termen de execuție data de 6 aprilie. Acestea sunt realizate de firma Drumuri Bihor în cadrul contractului cadru de întreţinere şi reparaţii străzi, lot 2 mal stâng, încheiat cu Primăria Oradea.

În perioada următoare va fi inaugurată și noua sală polivalentă de sport, cu o capacitate de 5.000 de locuri, care a fost ridicată pe amplasamentul fostei piețe de vechituri, lângă Aeroportul Oradea, vizavi de Cartierul Europa, între fostul tancodrom şi Era Shopping.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.