iulie 15, 2024 02:02

Expoziție de pălării la Casa Darvas – La Roche

Casa Darvas – La Roche invită publicul orădean la vernisajul expoziției temporare „Pălăria – accesoriu, eleganță și mesaj în perioada interbelică”, eveniment ce va avea loc joi 7 aprilie 2022, orele 16:00. Expoziția deschide un portal către prima parte a secolului al XX-lea.

„Casa Darvas – La Roche va fi gazda expoziției Pălăria – accesoriu, eleganță și mesaj în perioada  interbelicăOnoratul public din oraș și din afară va face o incursiune în vechiul burg, aflat sub semnul eleganței vienese și parisiene. Vă invităm să descoperiți pălăriile consacrate precum: Melon, Borsalino, Cocktail, Fedora, Joben, Clack „

Evenimentul este organizat de Fundatia de Protejare a Monumentelor Istorice din Judetul Bihor în parteneriat cu Muzeul de Etnografie Brașov.

Obiectele din expoziție, modul în care au fost așezate și prezentate precum și designul afișelor, atrag atenția asupra unui simbol al eleganței, pălăria, un accesoriu pentru cei de astăzi, un semn de prestigiu, de onorabilitate pentru cei din secolul trecut, purtând nenumărate mesaje, descifrate și înțelese de toți membrii comunității.

Printr-o selecție unică de piese și prin reconstituirea renumitelor ateliere de pălărieri și modiste, curatorul expoziției Oana Țigănuș propune publicului o călătorie în timp, urmărind redarea atmosferei de altădată, când tendințele în materie de pălării și accesorii vestimentare ale protipendadei interbelice erau în acord permanent cu moda Europei occidentale. De asemenea, publicul poate descoperi și o selecție de pălării-simbol.

În zona de entertainment, vizitatorii sunt invitați să probeze pălăriile create exclusiv pentru această expoziție de către designerul Kristina Dragomir, pălării inspirate din perioada interbelică. Prin imortalizarea momentului, vor face un salt în trecut și vor pleca din Casa Darvas – La Roche cu o amintire specială ce le poate aduce, la finalul expoziției, un premiu surpriză!

Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii iunie 2022.