Back

Primăria Oradea vrea să mai achiziționeze încă 25 de tramvaie

Consililul Local a aprobat în şedinţa de joi, 31 martie, indicatorii tehnico-economici și studiul de oportunitate privind modernizarea flotei de tramvaie din municipiul Oradea. Municipalitatea are în vedere achiziția a încă 25 de tramvaie, prin PNRR şi POR.

„Achiziția de tramvaie o vom împărți în două: o parte dintre ele prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), o parte prin POR (Programul Operațional Regional Nord-Vest 2021 – 2027). Noi am pregătit din timp studiul de oportunitate care stă practic la baza depunerilor de proiecte. Estimăm că în perioada următoare de finanțare vom achiziționa 25 de tramvaie pentru transportul urban de călători în municipiul Oradea. Valoarea totală a investiției va fi de aproximativ 44 de milioane de euro (fără TVA), ceea ce înseamnă aproximativ 1,8 milioane de euro / tramvai (fără TVA). După deschiderea axelor de finanțare vom vedea cum vom depune, câte tramvaie prin POR și câte prin PNRR„, a precizat primarul Florin Birta.

Achiziția celor 25 de tramvaie va fi demarată etapizat, în funcție de identificarea surselor de finanțare din PNRR și POR Nord-Vest 2021 – 2027. În ultimii doi ani, municipiul Oradea a achiziționat 20 de tramvaie noi, 22 de autobuze noi și a inaugurat o linie nouă de tramvai pe ruta Calea Aradului – Ceyrat – Cantemir.

Elaborarea proiectelor este realizată de către Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI).

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.