Back

Restricții pentru pietoni în zona fostului cinematograf Patria din cartierul Rogerius

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Oradea a aprobat miercuri, 6 aprilie, la solicitarea constructorului, restricționarea circulației pietonilor pe trotuarul din zona Pieţei Magnoliei, din cauza lucrărilor de reamenajare a pieţei.
Este vorba de tronsonul cuprins între fostul cinematograf Patria și intersecția cu strada Călugăreni. Totodată, circulația pietonilor va fi restricționată și pe strada Călugăreni, partea dinspre parc. Avizul comisiei a fost aprobat pentru două luni. De asemenea, pe perioada desfășurării lucrărilor, pe tronsonul dinspre fostul cinematograf Patria și strada Călugăreni parcarea autoturismelor va fi interzisă.
Lucrările sunt executate de către SC Gavella Com SRL, în cadrul proiectului „Mobilitate policentrică în Municipiul Oradea – coridor Magnolia, Cazaban, Nufărului”.
Prin reamenajarea Pieței Magnoliei se are în vedere obținerea unui spațiu urban contemporan, accesibil şi sigur pentru locuitorii orașului. Prin proiect se propune înlocuirea pavajului existent, de tipul dalelor de beton prefabricate, cu piatră cubică naturală, din granit, având dimensiunile 10 x 10 x 10 cm.


Pentru unificarea suprafețelor și mărirea pieței la nivelul percepției, se vor înlocui și trotuarele perimetrale pieței, realizate din asfalt, cu dalaj identic cu cel din interiorul pieței. La final va rezulta o suprafață nouă dalată de aproximativ 4.600 mp.
În interiorul pieţei se propune amenajarea unui ansamblu având două locuri de joacă cu strat din covor de cauciuc (tartan) de 162 mp şi două locuri cu nisip, precum şi echipamente de joacă.


De asemenea, piaţa va fi dotată cu o fântână arteziană, amplasată în partea dreaptă a pieţei, care va funcţiona cu recircularea apei. De menţionat că sculptura existentă va fi păstrată. 

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.