Back

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului a fost marcată de un flash mob

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a ales să sprijine și să fie alături, ca parteneri, de Asociaţia SOS Autism Bihor, cu ocazia Zilei Mondiale de Conştientizare a Autismului.

În fiecare an, ziua de 2 aprilie este marcată simultan în întreaga lume prin manifestări diverse, menite să atragă atenția asupra tulburărilor din spectrul autist, pentru respectarea demnităţii acestor persoane, pentru oportunităţi şi şanse egale la o viaţă normală.

În Oradea, în acest an, Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului a fost marcată de un flash mob pe platoul din Piaţa Unirii.  Participanţii, în număr mare, persoane cu diferite dizabilităţi şi membri ai comunităţii locale, purtând îmbrăcăminte de culoare albastră și-au dovedit abilităţile artistice şi sportive.

Astfel, în semn de solidaritate cu persoanele cu tulburări din spectrul autist, clădirea Primăriei Municipiului Oradea și Podul Centenarului  au fost iluminate pentru câteva ore în albastru, culoare care reprezintă simbolul conştientizării autismului.

Autismul este o tulburare complexă, care afectează comunicarea, relațiile sociale și comportamentul persoanei.

Asociaţia SOS Autism Bihor a fost înființată în luna martie a anului 2007,  de către 14 părinți de copii şi adulți cu autism, care au dorit să schimbe în bine viaţa copiilor lor. Din anul 2016 asociaţia oferă servicii licențiate în Centrul de Zi pentru adulți cu dizabilități, terapie de recuperare, de grup sau individuală pentru tineri cu autism, kinetoterapie, terapie prin dans, prin artă, aromaterapie, în sediul de pe str. Pompiliu Miron nr. 5 Oradea, sediu pus la dispoziţie de către municipalitate. Programul centrului este de luni până vineri, între orele 08:00 şi 16:00.

Autismul trebuie privit ca o neuro-diversitate umană, iar aceşti tineriau dreptul de a se dezvolta, a învăța și a se realiza potrivit cu talentele lor.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.