aprilie 20, 2024 06:50

O nouă ediție a Târgului de Carte Gaudeamus la Oradea

În perioada 11-15 mai, între orele 10:00-21:00, Piața Unirii din Oradea va găzdui cea de-a opta ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România.

Evenimentul este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Cluj, și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, partener tradițional al acestei etape a Caravanei Gaudeamus, cu sprijinul Primăriei Oradea.

Iată câteva dintre reperele ediției:
– 47 de expozanți, marea majoritate edituri prestigioase și agenții de difuzare de carte românească și străină; oferta editorială va fi completată cu o generoasă selecție de jocuri educative și muzică de calitate;
– circa 20.000 de titluri, din diverse domenii de editare, pentru toate vârstele și gusturile, o mare parte dintre acestea fiind apariții recente;
– peste 30 de evenimente editoriale – lansări și prezentări de carte, întâlniri cu scriitorii;
– două ateliere de pictură organizate în colaborare cu Asociația Pro Bambini din Oradea, dedicate exclusiv celor mai tineri vizitatori; atelierele vor fi susținute de profesori de la Liceul de Arte din Oradea;
– expoziția de pictură a tânărului artist plastic Dragoș Dobocan (9 ani, elev la Școala Gimnazială „Dacia” din Oradea, laureat al unor concursuri internaționale cu acest profil); expoziția, intitulată „Tablouri printre cărți”, a cuprinde cele mai recente lucrări ale artistului care vor fi expuse în spațiul de evenimente din cadrul târgului vineri, 12 mai 2022, începând cu ora 15:00.
– Ca și la celealte evenimente ale Caravanei Gaudeamus Radio România 2022, toate standurile găzduite în Piața Unirii se vor regăsi în format virtual pe website-ul www.gaudeamus.ro, alături de standurile participanților care au optat exclusiv pentru varianta online.

Suntem foarte încântați să anunțăm parteneriatul nostru pentru a opta ediție a Târgului de Carte Gaudeamus în Oradea! Mulțumim organizatorilor și echipei Târgurilor de Carte Gaudeamus Radio România pentru inițiativă și pentru că ați revenit în Oradea! (…) Eram curioasă cum se plasează Oradea atunci când ne gândim la câte cărți se vând la aceste târguri și am aflat cu mare bucurie că cifrele sunt foarte bune pentru oraș, și ne situăm în topul orașelor în care sunt cele mai bune vânzări.  Așadar, avem cu atât mai multă încredere că această ediție a Târgului de Carte Gaudeamus în Oradea va fi un real succes.” (Alina Toie, Director General Visit Oradea)

După o ediție de pandemie, un experiment extrem de reușit cu care am relansat practic sezonul târgurilor de carte în România, revenim la Oradea la coordonatele obișnuite, tradiționale (…) și sperăm că feed-back-ul extrem de bun pe care îl avem până acum din partea participanților se va reflecta în reacția publicului. (…) Expozanții doresc să vină la Oradea, cred că este un indicator extrem de important pentru potențialul pieței și pentru interesul pe care oamenii din branșă îl au pentru piața de aici.” (Cornelia Chifor, Coordonator Târg de Carte Gaudeamus Radio România)

Pentru mai multe informații, vizitați website-ul www.gaudeamus.ro.

Iată programul complet al evenimentelor din această ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Oradea: