Back

9 mai: Triplă sărbătoare la statuia Ostașului Român

Ca în fiecare an pe data de 9 mai, politicienii locali și reprezentanți ai instituțiilor publice se întrunesc în Parcul 1 Decembrie, într-o ceremonie militară pentru a depune coroane de flori la statuia Ostașului Român, arătându-și astfel respectul pentru sărbătorirea Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Uniunii Europene. Tripla sărbătoare a fost organizată de Prefectura Județului Bihor împreună cu Garnizoana Oradea, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea. După prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă, a urmat intonarea Imnului național al României și slujba religioasă. Alocuțiunile privind însemnătatea evenimentului au fost rostite de subprefectul Județului Bihor, Emilian Pavel și de istoricul Gabriel Moisa.

„Importanța acestor realizări istorice pentru cetățenii României este cu atât mai evidentă astăzi,când suveranitatea statului vecin este pusă la grea încercare. Independența statală obținută prinmari sacrificii precum și apartenența la Uniunea Europeană, oferă românilor siguranță șibunăstare în contextual geopolitic actual. Alături de partenerii noștri europeni, susținem dreptulfiecărei națiuni la autodeterminare, democrație și libertate. La mulți ani, România! La mulți ani,Europa!”, a spus subprefectul Emilian Pavel.

În finalul ceremoniei, a urmat festivitatea depunnerii de coroane, jerbe și buchete de flori la Statuia„Ostașului Român” și defilarea detașamentului de onoare.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.