Back

Aproape 2.000 de ucrainieni – adulți și copii – au beneficiat de serviciile Centrului de Asistență Umanitară pentru Refugiați Bihor

Prefectura Bihor restrânge activitatea Centrului de Asistență Umanitară pentru Refugiați. În acest context, prefectul a solicitat instituțiilor prezente o readaptare eficientă a activităților din cadrul centrului. Astfel, începând cu data de 1 iunie, serviciile instituționale oferite refugiaților din Ucraina vor fi disponibile în continuare telefonic, cu prezența fizică la nevoie. Totodată, a fost adusă în discuție relocarea spațiului într-o locație de dimensiuni mai reduse, la sediul Comuniteca Atelier. Decizia vine în urma discuțiilor ce au avut loc luni, 30 mai, prilej cu care prefectul Dumitru Țiplea a convocat o ședință de lucru cu reprezentanții instituțiilor și ONG-urilor care activează în cadrul acestui centru, deschis în urmă cu două luni în sprijinul refugiaților din Ucraina.

La întâlnire au participat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, Primăriei Municipiului Oradea, Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, Direcției de Sănătate Publică Bihor, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Direcției de Asistență Socială Oradea, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bihor, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, Inspectoratului General pentru Imigrări prin Serviciul pentru Imigrări Bihor, Organizației Crucea Roșie Filiala Bihor și Grupului de inițiativă “Bihor pentru Ucraina”. 

În cadrul ședinței, fiecare instituție a prezentat un succint raport al activității desfășurate în cadrul centrului, de la operaționalizare până în prezent. Conform datelor, centrul a fost accesat de la deschidere de 1.101 adulți și 870 de copii, însă numărul persoanelor care au apelat la sprijin a scăzut constant în ultimele săptămâni. În prezent, principalele solicitări din partea refugiaților stabiliți în Bihor sunt de aprovizionare cu bunuri alimentare și de igienă, săptămânal, și din partea celor aflați în tranzit de cazare temporară, pentru o noapte. De asemenea, săptămânal în centru se organizează activități recreative și distractive pentru copii.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.