iunie 13, 2024 08:30

Bernadett Haragos a obținut medalia de bronz la Cupa Veronica la tir cu arcul

O valoroasă performanţă a fost obţinută de una dintre trăgătoarele Clubului Sportiv Redpoint Oradea, la unul dintre cele mai apreciate evenimente sportive de tir cu arcul, Cupa Veronica, desfaşurată la Kamnik (Slovenia). Acest concurs este o competiţie unică în felul ei, de clasament mondial (contează în clasamentul mondial şi se pot omologa recorduri mondiale).

Bernadett Haragos, elevă în clasa a XI-a la Liceul „Ady Endre” din Oradea, este cel mai titrat sportiv al C.S. Redpoint, fiind într-o formă sportivă deosebită. Campioană naţională en titre atât la cadete (under 18) cît şi la junioare (under 21), membră a loturilor naţionale de junioare şi senioare, Bernadett a reuşit să obţină, în acest weekend, o performanţă excelentă: locul III şi medalia de bronz la Cupa Veronica (Kamnik, Slovenia), una dintre cele mai apreciate competiţii de tir cu arcul, la nivel mondial. La acest eveniment sportiv mondial participă cam toţi marii campioni ai momentului, peste 200 de arcaşi de la diviziile recurve şi compound, din peste 20 de ţări, inclusiv Israel, Trinidad şi Tobago, Islanda etc.

Instalată confortabil pe locul doi în calificări (72 de săgeţi pe distanţa de 50 de metri) cu 663 de puncte (cel mai bun rezultat ai ei de până acum), Bernadett Haragos a trecut relativ simplu de Eliaz Noy (Israel) în prima rundă de eliminatorii, ajungînd între primele patru sportive la categoria ei. În meciul pentru medalia de bronz, Bernadett Haragos a câştigat cu 145 de puncte (din 150 posibile), ceea ce arată nivelul foarte ridicat al competiţiei. Rezultatele C.S. Redpoint Oradea se datorează şi susţinerii Consiliului Judeţean Bihor, Liceului Sanitar, Banca Transilvania, Rivolto Cons, ReBoxed, Turism Felix şi DJS Bihor.

Sportivii C.S. Redpoint se pregătesc acum pentru campionatele naţionale outdoor, Cupa României şi concursuri europene. Clubul orădean are în pregătire numeroşi sportivi tineri, care ar putea genera rezultate deosebite atât naţionale cât şi internaţionale.