aprilie 23, 2024 15:29

Caravana cu medici ajunge în acest weekend la Roșia pentru consultații gratuite

De 18 ori pe an, timp de un weekend Caravana cu medici reuneste o echipă multi-disciplinară (20-30 de medici specialiști, rezidenți și studenți), în colaborare cu autoritățile locale și evaluează gratuit starea de sănătate a populației din zona respectivă.

Caravana cu medici – Filiala Oradea, înființată de curând la Oradea de către dr. Andrei Costea, medic UPU SMURD Oradea, se pregătește pentru prima sa caravană. 

În acest weekend, 4-5 iunie, filiala Oradea va pleca în caravana pentru adulții și copiii de la Roșia, județul Bihor.  În cadrul acestei caravane se vor realiza consultații gratuite de cardiologie,  gastroenterologie, oftalmologie, medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, radiologie, neurologie, urologie, dermatologie, stomatologie, boli infecțioase și medicină de urgență. Pe lângă consultațiile mai sus enumerate, atât copii cât și adulții vor beneficia și de: educație medicală pe partea de stomatologie și prim ajutor, consulații oftalmologice și ochelari pentru cei care au probleme de vedere. Consulțațiile vor avea loc la școala din satul Roșia, Județul Bihor.

Precizăm că în data de 28 mai, atât adulții, cât și copiii din Roșia au beneficiat de analize gratuite, prin laboratorul Synevo.

“Sunt medic UPU SMURD Oradea, fac gărzi și în alte județe, acolo unde deficitul de medici urgentiști nu acoperă gărzile de Terapie Intensivă Mobilă SMURD. De câtiva ani merg cu Caravana mobilă de medici în timpul liber prin sate care aș putea spune că sunt uitate de lume. Caravana cu medici luptă pentru echilibrarea balanței între accesul la servicii medicale de bază și educație pentru sănătate între mediul rural și cel urban. Sunt originar din Ploiești, și am decis să rămân la Oradea, datorită unei echipe formidabile de formatori care m-au trimis la cursuri de perfecționare în medicina de urgență și salvări din situații speciale și de aceea am simțit că locul meu este aici și vreau să dau înapoi comunității”, a declarat dr. Andrei Costea.

Contact:

Caravana cu medici – Filiala Bihor

Dr. Andrei Costea,

 0735 416 927

Brasov@caravanacumedici.ro