iulie 18, 2024 00:45

Cseke Attila: pot fi demarate lucrările de construcție a sălilor de sport de la Remetea, Roșiori și Toboliu


Au fost semnate contractele de execuție pentru construirea noilor săli de sport din Toboliu, Remetea și Roșiori – a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.
În noua sală de sport de la Toboliu copii vor putea învăța și se vor putea juca multiple sporturi precum handbal, baschet, tenis sau volei, sala fiind prevăzută cu marcaje și dotări specifice. Parterul va fi dedicat elevilor și sportivilor, iar etajul, spectatorilor cu gradene. Ministerul Dezvoltării asigură o finanțare în valoare de peste 9 milioane de lei pentru această nouă investiție.
În ceea ce privește investiția de 7 milioane de lei pentru sala de sport de la Remetea, aceasta va avea o gradenă de spectatori ce va putea găzdui până la 102 persoane, iar sala va putea fi folosită atât pentru uz didactic, cât și pentru organizarea competițiilor sportive de nivel local și județean.
Sala de sport de la Roșiori va putea fi construită în urma semnării contractului de execuție în valoare de 2,2 milioane de lei, și va avea un teren de 9×18 m. De asemenea, va fi dotată cu spaliere, bănci de gimnastică și panouri de baschet. Sala de sport va avea vestiare moderne, dușuri și va avea vestiare separate dedicate profesorului de educație fizică, cabinet de prim ajutor și loc de depozitare pentru echipamentele sportive.