Back

Europa Christiana, un dialog între religie și politică

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, împreună cu Marile Cărți, organizează joi, 12 mai a.c., de la orele 18:30, în sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor, str. Armatei Române nr. 1/A, un spectacol intelectual de proporții plecând de la tema Europa Christiana, în care protagoniști vor fi scriitorii Mihai Neamțu și Adrian Papahagi, iar moderator Pr. Florin Tomoioagă.  

Conferențiari titrați cu titluri doctorale obținute în Paris și Londra, cei doi vorbitori vor analiza setul de credințe și de principii morale care au făcut din civilizația occidentală o bijuterie. Mihai Neamțu și Adrian Papahagi vor redeschide dosarul relației dintre religie și politică, dintre creștinism și secularism, pledând împotriva superficialității cu care a fost declarat închis de politologia modernă și ideologia marxistă. 

Organizatorii evenimentului sunt convinși că cei doi vorbitori apreciați de marele public, recunoscuți și apreciați pentru umorul și inteligența erudită, vor aduce argumente biblice și filozofice, istorice și morale, în sensul recuperării vechilor rădăcini ale Europei creștine.   

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.