Back

POAD: Peste 30.000 de pachete pentru bihorenii defavorizații

În intervalul 17 mai – 17 iunie, 30.097 de pachete cu alimente din cadrul Programului Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) vor ajunge la beneficiarii din Bihor, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Bihor.

Fiecare pachet aferent tranșei a 4-a din cadrul POAD conține faină albă de grâu, mălai, paste făinoase,ulei, zahăr, orez, conserve cu carne de porc, carne de vită și pateu de ficat de porc, compot, gem defructe normal și dietetic, și cântărește cca 25 de kilograme. În vederea gestionării întregului proces, prefectul Dumitru Țiplea a dispus instituirea unui Grup de lucru județean, format din reprezentanți ai Instituției Prefectului, ai celor 101 unități administrativ-teritoriale(UAT) de la nivelul județului Bihor, precum și ai instituțiilor și serviciilor publice deconcentrate.

Pachetele cu produse alimentare au fost recepționate în perioada 4-10 mai, de către Instituția Prefectului în colaborare cu reprezentanții UAT-urilor, iar calendarul de distribuție a fost stabilit în baza unui ordin de prefect. În conformitate cu OUG nr. 84/2020 privind implementarea Programului Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, beneficiarii eligibili sunt:

a) familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şipersoanele care locuiesc în aşezările informale.

Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate este finanțat în proporție de 85% din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane și în proporție de 15% din bugetul național. Programul în varianta sa actuală se va încheia în anul 2023, cu distribuția a două tranșe de produse alimentare.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.