iulie 18, 2024 00:39

Viitoarea fântână arteziană din Piața Ferdinand intră în probe

Lucrările de reabilitare a Pieței Ferdinand se apropie de final, fapt pentru care în următoarele zile, constructorul va începe verificarea etanșeitățiile sistemului fântânii arteziene. Conform Biroului de presă al Primăriei Oradea, proiectul „Reabilitare și refacere a scuarurilor în Piața Ferdinand – Zona 1″ urmează să fie recepționat în perioada următoare.

Contractul de proiectare și execuție a lucrării de  reabilitare și refacere a scuarurilor în Piața Ferdinand a fost atribuit prin licitație deschisă asocierii formată din  S.C GAVELLA COM S.R.L, PORFIDO ED ARTE CONSORZIO STABILE și S.C KAL TRANS S.R.L. Prețul contractului actualizat conform OUG nr. 114 a fost de 18.496.047,98 lei + TVA.

Investiţia a presupus înlocuirea reţelelor din subteran, pietruirea pieţei cu porfir, refacerea zonelor verzi etc.

Prin Regulamentul privind accesul controlat al vehiculelor în zona pietonală centrală din municipiul Oradea au fost stabilite o serie de măsuri cu rolul de a proteja aceste zone pietonale. Printre altele, acest regulament prevede că este strict interzis accesul oricăror autovehicule, indiferent de masa maximă autorizată și/sau deținătorul acestora. Amenda pentru cei care nu respectă aceste reguli se ridică la 2.500 de lei.

Primăria Oradea atrage atenția că, în zonă, ca de altfel pe toată raza municipiului, există camere de supraveghere funcționale, iar cei care produc pagube vor fi identificați și obligaţi la plata daunelor.