Back

Doar 1,09% rata șomajului în Bihor

La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor erau înregistrați 2.892 șomeri (din care 1.522 femei), rata șomajului fiind de 1,09% .

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 1,06 %, în această lună acest indicator a înregistrat o crestere nesemnificativa cu 0,03 pp.

Din totalul de 2.892 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bihor, 1.064 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1.828 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.098  șomeri provin din mediul rural și 794 sunt din mediul urban.

          Șomerii cu studii primare  au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Bihor (30%) , urmat de cei cu studii gimnaziale (23%), iar 3% au absolvit studiile postliceale. Șomerii cu studii liceale reprezintă 20% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii profesionale 13% iar cei cu studii superioare reprezintă 11% .

          Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 28% persoane foarte greu ocupabile, 25% greu ocupabile, 26% mediu ocupabile, iar 21% sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul jueţului Bihor sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Bihor la adresa www. anofm.ro.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.