Back

Noi decizii ale Comisiei municipale de urbanism

Zeci de proiecte complexe au fost analizate de specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului în ședința de săptămâna trecută.

A fost solicitat aviz arhitect-șef pentru recompartimentare și extindere pe verticală corp C1 pe strada Mihail Kogălniceanu, nr. 31. Documentația se referă la realizarea unui imobil care se va extinde pe orizontală și verticală, astfel încât să asigure închiderea frontului pe strada Mihail Kogălniceanu.

„În același timp, s-au studiat și posibilitățile de dezvoltare a clădirilor existente în curtea interioară. Soluția de arhitectură și volumetrie a rezultat în urma solicitărilor specialiștilor din CMUAT de a închide frontul pentru asigurarea coerenței spațiale”, a precizat Arina Moș, viceprimarul municipiului Oradea

Administrația Domeniului Public (ADP) a solicitat aviz arhitect-șef pentru realizare acces și împrejmuire parțială cimitir, în zona cuprinsă pe strada Ceyrat, colțul de Nord-Est al cimitirului. Intenția ADP este de a crea un acces auto unic pentru vizitatori, urmând ca actualul acces auto să fie desființat. În același timp, se va realiza împrejmuirea acelei porțiuni a cimitirului. Gardul spre strada Ceyrat în lungime de 50 de metri va fi realizat din cărămidă aparentă și va respecta înălțimea gardului existent.

„Accesul auto este necesar pentru decongestionarea circulației de pe aleea principală. Prin acest proiect se oferă o alternativă care va duce la separarea fluxului pietonal de cel auto”, a punctat Radu Fortiş, arhitectul-șef al orașului.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.