Back

Peste 4.600 de elevi bihoreni vor susține examenele de Evaluare Națională

În perioada 14-17 iunie 2022 se desfășoară probele scrise în cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a 2021-2022, fapt pentru care la nivelul județului Bihor sunt constituite 50 de centre de examen și două centre zonale de evaluare. În anul școlar 2021-2022, un număr de 5230 elevi au finalizat ciclul gimnazial, dintre care 4606  participă la Evaluarea Națională. Diferența, susțin reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Bihor, o reprezintă elevii din învățământul special, respectiv cei care optează pentru învățământul profesional de stat și dual. La nivelul comisiei județene au fost depuse până în prezent 25 de solicitări în vederea susținerii probelor în condiții speciale conform reglementărilor în vigoare. Cei 25 de elevi vor susține probele în 21 de centre.

Centrele de examen și cele de evaluare au fost pregătite și dotate corespunzător pentru a se asigura condiții optime tuturor candidaților.

Probele din cadrul evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a se vor desfășura după următorul calendar:

  • Marți, 14 iunie 2022 – Limba și literatura română, proba scrisă
  • Joi, 16 iunie 2022 – Matematică, proba scrisă
  • Vineri, 17 iunie 2022 – Limba și literatura maternă, proba scrisă

Primele rezultate se vor afișa pe data de 23 iunie 2022, până la ora 14:00, iar rezultatele finale pe data de 30 iunie 2022.

Rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Probele din cadrul Evaluării Naționale încep la ora 9,00, accesul elevilor fiind permis până la ora 08:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele  evaluării naționale pentru elevii claselor a VIII-a este de două ore.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.