aprilie 23, 2024 17:02

Medicii din mediul rural și orașele mici au posibilitatea să-și renoveze cabinetele

În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională, Componenta: 12 – Sănătate, Investiția: 1.Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală pot beneficia de finanțare pentru acțiuni specifice realizării de renovări și/sau dotări cu echipamente. Vor fi finanțate, la nivel național, pe baza unei liste preselectate 2250 de cabinete de medici de familie din mediul rural și din urbanul mic, respectiv 750 de cabinete de medici de familie printr-un apel necompetitiv. Aplicanții pot fi orice entitate publică sau privată care are în componență cabinete de asistență medicală primară (medici de familie) care au contract cu Casele Județene de Asigurări de Sănătate sau cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești.

Informații detaliate, privitor la procedura de obținere a finanțării – inclusiv documente necesare, pot fi găsite pe situl Ministerului Sănătății la adresa: https://www.ms.ro/investitia-specifica-i1-1-cabinete-ale-medicilor-de-familie-sau-asocieri-de-cabinete-de-asistenta-medicala-primara/. Ulterior întocmirii dosarelor, acestea trebuie încărcate pe platforma www.proiecte.pnrr.gov.ro .

Precizăm că data deschidere a platformei pentru depunerea dosarelor de finanțare este 04 august 2022 ora 10:00. Data închiderii platformei este 30 decembrie 2022, ora 16:00 (ora României) sau până la înregistrarea a 1000 de dosare depuse în cadrul Apelului necompetitiv. În funcție de verificarea eligibilității/calității dosarelor primite sau semnarea contractelor de finanțare, apelul se poate redeschide. Proiectele pentru care este semnat contract de finanțare prin această componentă au data limită de implementare 15 mai 2023

          DSP Bihor a informat organizații profesionale ale medicilor din județul Bihor privind  această oportunitate oferită de Planul Național de Redresare și Reziliență, în vederea asigurării pentru cei interesați a posibilității de întocmire a dosarului de către fiecare entitate eligibilă până la deschiderea platformei și, apoi, încărcarea în platformă cât mai curând posibil după 04 august 2022 ora 10:00.