Back

După doi ani: s-a redeschis Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”

Complet reabilitat și modernizat, Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” și-a redeschis porțile pentru public, astăzi, 16 august, după mai bine de doi ani. Acesta este pregătit să îi primească pe pasionații de înot și pe sportivi, bazinul fiind amenajat la cele mai înalte standarde europene de calitate și siguranță.

Lucrările care au durat mai mult decât era preconizat inițial, întrucât, pe parcursul lor au fost semnalate probleme ce au trebuit remediate de către constructori, pentru ca bazinul să fie redeschis în cele mai sigure condiții, au fost structurate în patru obiective: reabilitarea cuvei bazinului și a instalațiilor de filtrare aferente; reabilitare suprastructură anvelopantă, amenajări exterioare și construire copertine de acces; repararea tuturor instalațiilor de producere a apei calde menajere (din corpul anexă 01) și a instalațiilor HVAC, dar și remodelarea și refacerea compartimentărilor din corpul Anexa 01.

‘’La momentul punerii în funcțiune a bazinului au apărut probleme, iar pentru a putea fi deschis în condiții de siguranță, am așteptat ca cei desemnați să se ocupe de lucrări, să le remedieze. Nu ne-am dorit să grăbim inaugurarea obiectivului, ci am vrut ca Bazinul Olimpic să fie redeschis atunci când va corespunde din toate punctele de vedere. La constatarea tuturor neconformităților, constructorii au fost notificați să le remedieze în termenele legale, sub sancțiunea aplicării penalităților, conform clauzelor contractuale în vigoare.’’, a precizat Lucian Popa, directorul Direcției Patrimoniu Imobiliar.

În urma acestei ample investiției, clădirea Bazinului Olimpic va funcționa în conformitate cu toate standardele în vigoare, atât cele de siguranță în exploatare, igienă, cât și cele sportive, care să permită organizarea în continuare a competițiilor sportive la standarde FINA, întrucât acesta poate asigura spațiu pentru competiții de înot și de agrement pentru publicul larg.

Capacitatea arenei sportive este de 828 locuri publice și 11 pentru oficiali, din care 425 locuri la gradena A şi 403 locuri + 11 oficiali la gradena B.

Lucrările, în valoare totală de 16.641.200 de lei fără TVA, au fost  executate de SC SPORT PLAY SISTEMS SRL și de SC MBS GROUP SRL.

Cum se va face accesul în Bazinul Olimpic:

Accesul în bazin se face prin scanarea abonamentului de înot. Abonatului i se validează o intrare valabilă 1 oră și 30 de minute și i se oferă brățara de acces. La ieșire se scanează din nou abonamentul, iar abonatul predă brățara. Dacă abonatul depășește limita de 1 oră și 30 de minute, vor fi validate automat 2 intrări. Dacă abonamentul nu va fi scanat de ieșire, la fiecare 1 oră și 30 de minute se va lua câte o intrare de pe abonament. De exemplu, dacă abonatul stă 3 ore și 5 minute în bazin, se vor valida 3 intrări în total. Cronometrarea începe din momentul scanării de intrare a abonamentului, nu din momentul intrării în bazin și se încheie în momentul scanării de ieșire.

Achiziționarea abonamentelor pentru bazin se poate face online pe platforma Eventbook.ro, la sediul CSM Oradea din incinta Oradea Arena (str. Traian Blajovici, nr. 24), respectiv la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu (str. Aleea Ștrandului, nr. 11).

Abonamentul lunar pentru inițiere, precum și cel de perfecționare în înot, atât pentru copii, cât și pentru adulți, costă 250 de lei. Celelalte tipuri de abonamente au un preț de 200 de lei pe lună fiecare.

Programul de activitate pentru posesorii de abonamente:

  • Luni – vineri – între orele 6:00-10:00, 12:30-15:00 și 21:00-23:00
  • Sâmbătă și duminică – între orele 7:00-10:00 și 12:30-18:00
  • Acest program poate suferi modificări în funcție de competițiile sportive și va fi anunțat pe site-ul www.csmoradea.ro, respectiv la bazin.

Programele de inițiere și perfecționare se vor desfășura în continuare în bazinul de 33 metri (bazinul acoperit Crișul).

Având în vedere complexitatea proiectului de reabilitare, nu sunt excluse eventuale mici neconformități, astfel că utilizatorii sunt rugați să le transmită personalului care administrează bazinul în vederea notificării constructorului pentru a fi remediate.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.