Back

Deși înscriși, aproape 70 de tineri nu s-au prezentat la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2022

Conform unui comunicat de presă emis de către Inspectoratul Școlar Județean, în județul Bihor, la a doua probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2022 (proba obligatorie a profilului) au fost prezenți 513 candidați din 582 înscriși. Nu au participat 69 candidați.

Niciun candidat nu a fost eliminat.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  • 18 august 2022 Proba la alegere a profilului şi  specializării – proba E.d) proba scrisă 
  • 19 august 2022 Limba şi literatura maternă – proba E.b) proba scrisă

Evaluarea competențelor este programată în perioada 22-29 august astfel:

  • 22 – 23 august 2022  Evaluarea competenţelor lingvistice de  comunicare orală în limba română – proba A 
  • 24 august 2022  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 25 august 2022  Evaluarea competenţelor digitale – proba D
  • 26 şi 29 august 2022 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

 Primele rezultate de la probele scrise  se vor afișa în data de 31 august 2022 (până la ora 12,00, iar contestațiile se vor depune în aceeași zi (orele 12,00 – 18,00)

În perioada 01 – 02 septembrie 2022 se vor rezolva contestațiile.

Rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale se vor afișa pe data de 3 septembrie 2022.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (șase).

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.