martie 29, 2024 08:38

Turneu internațional de box la Oradea și Holod

A doua ediţie a competiţiei dotate cu Trofeul Crişana Decathlon la Box se va desfăşura în Oradea și Holod de vineri până duminică. Turneul va aduna la start peste 140 de pugilişti din 5 ţări. Organizatorii susțin că, din pasiune pentru Nobila Artă Box, își doresc ca acest turneu să devină o competiţie de tradiţie în oraşul de pe Crişul Repede.

Trofeul se va desfăşura în Sala polivalentă a Colegiului Tehnic ” Traian Vuia” Oradea (Strada Constantin Brâncoveanu 12/A) unde, cu ajutorul copiilor şi tinerilor care practică această frumoasă artă, a fost amenajat un ring de box.

Cântarul oficial va avea loc vineri, de la ora 08:00, în timp ce deschiderea oficială este programată să se desfăşorare de la ora 17:00, tot în cursul zilei de vineri, 19 August.

Preliminariile din cadrul Trofeului Crişana Decathlon vor avea loc Vineri, 19.08.2022, de la ora 18:00, atunci când este programată prima confruntare. Sâmbătă, de la ora 13:00, vor avea loc semifinalele în timp ce finalele sunt programate să se desfăşoare duminică la Sala polivalentă a Comunei Holod, cu începere de la ora 10:00.

Federația Română de Box susține Trofeul Crișana Decathlon, turneu international, și îl consideră ca un pionierat în vederea dezvoltării Campionatelor Universitare și pe Echipe.

Campioni naționali și europeni printre participanţi

Competiţia se anunţă a fi una puternică, la startul întrecerii urmând a fi prezenţi reprezentanţii a mai multor cluburi din 5 ţări: Azerbaidjan- Zenith Baku; Polonia- Mielec, Korona Walcz, Slovacia- Kamenica, Ucraina- Ivano Frankivsk, Cernăuți; Ungaria – Eger, Budapesta, Szeged, Vecses şi România- Centrul Olimpic Brăila, CSM Drobeta Turnu Severin, Universitatea Cluj, Lps Banatul Timișoara, CSm Lugoj, Baia Mare, Box Club Holod, CS Benea Oradea, CS Oșvat Crișul Oradea, CS Boxing Club Aleșd și clubul gazdă CS Basti Box.

Vor boxa peste 140 de sportivi bine cotaţi printre care se vor afla şi campioni naționali și europeni precum Hamza Roxana (50 kg) Basti Box, Moisă Georgiana (60 kg) Basti Box, Andor Daiana (57 kg) Basti Box, Gogan Ciprian (40 kg) Basti Box, Stegari Darius (50 kg) Basti Box, Otvos David (54 kg) Basti Box, Chirică Mark (66 kg)Basti Box, Ile David(67 kg) Basti Box, Szucs Istvan (70 kg) Basti Box,  Robert Jitaru (67 kg, seniori, Steaua Bucureşti).

Basti Box  va avea 24 de reprezentanţi, 11 dintre aceştia fiind medaliaţi naţionali și internaționali în diverse competiţii.

Centrul de Excelenţă județean pentru Box Bihor beneficiază de suportul a șase antrenori, care fac voluntariat pregătindu-i pe copii. Aceştia sunt: Forian Ioan, Mărcuț Adrian, Delamarian Florin, Sala Gabriel, Brad Gheorghe şi Sebastian Silaghi.

 Delegatul tehnic al acestei competiţii va fi arbitrul olimpic Mihai Ion, din Timişoara.

„Susţinem orice înseamnă sport şi activitate sportivă”

„Misiunea noastră este aceea de a face sportul accesibil pentru toţi. În ceea ce priveşte strategia, ne dorim să ne implicăm în comunitatea locală şi în sportul bihorean. Este foarte important pentru tinerii sportivi să aibă parte de competiţii pentru a-şi pune în valoare antrenamentele. În acelaşi timp îmi doresc să subliniez că sportul şi cultura fac parte din identitatea unei comunităţi. Susţinem orice înseamnă sport şi activitate sportivă, încercăm să creăm contextul în care fiecare client să-şi desfăşoare activitatea cu echipamentul achiziţionat de la noi sau măcar să îi sprijinim pe cei care o fac.

Mă bucur că acest turneu devine unul de tradiţie, iar peste ani, chiar dacă drumurile mă vor duce în alte zări, să îl regăsesc la Oradea cu plăcere. În final îmi doresc să mai spun doar că, în concepţia noastră, este mult mai important să dăm unui copil o mănuşă de box decât o sumă de bani”, a spus Armando Bungău, directorul Decathlon Oradea. Magazinul de echipamente sportive este cel care a sprijinit dotarea Centrului de Excelenţă în Box Bihor cu cele necesare.