Back

Alexandru Chira a primit mandat de patru ani ca director general APTOR

Conform unui comunicat de presă emis de Visit Oradea, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea) continuă proiectele cu un nou management. Marți, 27 septembrie, Adunarea Generală a Acționarilor APTOR a aprobat numirea lui Alexandru Chira în funcția de director general cu un mandat de 4 ani, pentru intervalul 2022-2026. 

Alexandru Chira este membru al echipei Visit Oradea din 2019, fiind inițiatorul unor proiecte majore dezvoltate de organizație, din care menționăm întocmirea documentației ce a stat la baza obținerii statutului de areal balnear pentru Oradea, obținerea statului de ONG de utilitate publică, campania de gratuități pentru turiști „Oradea cu Drag” și a unor evenimente precum Sounds of Oradea Festival, Digital Crusade, Conferințele Dilema Veche și Unchain Fintech Festival.

Îmi doresc să continuăm proiectele existente importante, apreciate de orădeni și turiști deopotrivă, dar îmi propun totodată să dezvoltăm și noi direcții, prin care să aducem plus valoare orașului și comunității.“ a declarat Alexandru Chira.

Schimbarea managerială a survenit în urma retragerii din poziția de director general a Alinei Toie: „A fost o onoare să contribui cu experiența mea la portofoliul Visit Oradea! Doresc să mulțumesc atât instituțiilor, cât și tuturor partenerilor cu care am avut plăcerea să colaborez în ultimul an! Nu în ultimul rând, mulțumesc echipei Visit Oradea! O echipă minunată alături de care am reușit să dezvolt și să implementez proiecte de succes, de care ne-am bucurat cu toții! În ceea ce mă privește, decizia de a mă retrage vine din dorința mea de a mă implica în proiecte personale. Urez mult succes în continuare, echipei conduse de Alexandru!”.

De la începutul acestui an și până în prezent, Visit Oradea a organizat 23 evenimente și a fost implicată, ca partener, în 40 de evenimente desfășurate în Cetatea Oradea. Totodată, asociația a susținut partea administrativă a Cetății Oradea, inclusiv gestionarea bunelor relații cu colaboratorii, furnizorii de servicii, comodatari și chiriași, a inițiat și continuat proiecte subvenționate prin fonduri europene, a continuat dezvoltarea politicilor de marketing pentru dezvoltarea turistică a orașului și destinației concretizate prin campanii specifice, prezență constantă online și conferințe de presă, apariții în presa scrisă și televiziune. Dintre cele mai notabile la nivelul industriei de turism, menționăm obținerea locului 6 în cadrul concursului „European Best Destination 2022”, a locului 1 la categoria „Best Art Nouveau Destination in Europe” și participarea la programul Destinația Anului 2022.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.