iunie 13, 2024 06:19

Pagube de 15.000 euro: cele două toalete publice din zona coridorului verde Barcăului au fost vandalizate

La mai puțin de doi ani de la darea în folosință, ambele toalete publice din Coridorul verde Barcăului, zonele A și B, au fost vandalizate. Primăria Oradea a depus o plângere penală la Poliția Municipiului Oradea, care va urmări imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate atât în parc, cât și pe strada Barcăului, pentru a-i identifica pe autorii faptelor de vandalism.

Pagubele cele mai mari au fost constatate la toaleta din zona A, fiind distruse spațiul tehnic, vasul WC, display-ul LCD și ușa de acces automată. Autorii au folosit dale de piatră din pavajul aleilor aflate în proximitate și tutori din lemn utilizați la ancorarea arborilor.

În zona B, pagubele constatate, deși nu sunt de aceeași amploare ca și în zona A, au dus la scoaterea din uz a toaletei. Au fost distruse, de asemenea, chiuveta din inox, oglinda și spațiul tehnic.

Valoarea estimată a pagubelor depășește suma de 15.000 de euro, motiv pentru care Primăria Oradea a înaintat plângere penală către Poliția Municipiului Oradea în vederea identificării făptașilor și analizează cu seriozitate investițiile viitoare în astfel de facilități.

În ultimul an au fost vandalizate toate toaletele publice din oraș, în repetate rânduri, municipalitatea cerând sprijinul Poliției Municipiului Oradea, al Poliției Locale Oradea și, nu în ultimul rând, al cetățenilor.
Cei care sunt martori sau au informații despre astfel de acte de vandalism sunt rugați să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Oradea – 0259/969.