Back

Bihorenii se pot exprima până la 15 octombrie în legătură cu taxele și tarifele pentru 2023

Miercuri, 5 octombrie, a fost postat pe site-ul www.cjbihor.ro, în transparență decizională proiectul de hotărâre privind aprobarea taxelor și tarifelor locale pentru anul fiscal 2023. Acestea constituie venituri la bugetul local al județului și la bugetul instituțiilor subordonate.

Pentru funcționarea unor servicii publice locale, create în interesul persoanelor fizice și juridice, consiliile județene aprobă taxe speciale, cuantumul taxelor speciale stabilindu-se anual. Potrivit legii, orice impozit sau taxă se indexează anual, ținând cont de rata inflației pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Detalii privind taxele și tarifele pentru anul 2023 pot fi consultate pe website-ul instituției, www.cjbihor.ro, la secțiunea Informații Publice/ Transparență/ Transparență Decizională.

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune până la data de 15. 10. 2022 ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: registratura@cjbihor.ro , prin poştă, pe adresa Consiliul Județean Bihor sau la sediul instituţiei, la Registratură, la adresa Municipiul Oradea, str. Parcul Traian nr. 5, între orele 8:00-16:00.

Materialele transmise vor purta menţiunea „Propuneri privind Proiectul de hotărâre privind aprobarea taxelor și tarifelor locale pentru anul fiscal 2023, care constituie venituri la bugetul local al județului și la bugetul instituțiilor subordinate”.

Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei, la linkul https://www.cjbihor.ro/informatii-publice/transparenta/transparenta-decizionala/.

Pentru informaţii suplimentare: telefon: 0259410181, e-mail: registratura@cjbihor.ro , persoană de contact: Câmpan Daniela.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.