Back

Deschiderea oficială a Sesiunii internaționale de comunicări științifice a Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal  -„Interferențe. Trecut, prezent, viitor”

Miercuri, 12 octombrie a.c., a avut loc în Sala de conferințe a instituției muzeale orădene, deschiderea oficială a Sesiunii internaționale de comunicări științifice  în prezența unor oficialități locale, precum Călin Gal, Vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, primarului de Oradea, Florin Birta, Prof.univ.dr.habil Mariana-Eugenia Mureșan, Prorector al Universității din Oradea, Prof. univ. dr. Sorin Șipoș, Director al Centrului de Studii Interdisciplinare Oradea-Chișinău și Prof. univ. dr. Gabriel Moisa, Manager al Muzeului Țării Crișurilor din Oradea – Complex Muzeal. La eveniment au participat aproximativ 100 de specialiști pe diferite teme de cercetare, din cinci țări.
Auditoriul s-a bucurat de prezența reprezentanților Universității de Stat din Moldova, Chișinău și de mesajul transmis de către Prof. univ. dr. Ioan Bolovan, Director al Institutului de Istorie „George Barițiu”, Cluj-Napoca și al Dr. Ovidiu Cristea, Director al Institutului de Istorie „Nicolae Iorga”, București.


Sesiunea internațională de comunicări științifice a Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal sub titlul „Interferențe. Trecut, prezent, viitor”, este organizată cu ocazia împlinirii a 150 de ani de muzeografie orădeană și această primă ediție a adus împreună importante instituții de cultură și învățământ și administrația județeană – Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării din cadrul Universității din Oradea, Universitatea de Stat din Moldova, Centrul de Studii Interdisciplinare Oradea – Chișinău a Academiei Române, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Oradea, Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.