Back

Direcția de Asistență Socială Oradea începe distribuirea și preluarea documentelor pentru ajutorul de încălzire

Direcția de Asistență Socială Oradea anunță că începând cu data de 17 octombrie va asigura distribuirea formularelor tipărite (cerere – declarație pe proprie răspundere), precum și preluarea documentelor necesare acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței, sezonul rece 2022 –2023.

         Ajutorul pentru încălzirea locuinţei pentru perioada sezonului rece (01 noiembrie 2022– 31 martie 2023) se acordă familiilor şi persoanelor singure, cetăţeni români sau străini cu domiciliul sau, după caz, reşedinţa în municipiul Oradea, în funcție de venitul net mediu lunar pe membru de familie, dar și în funcție de sistemul de încălzire a locuinței utilizat: energie termică, gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi (lemne) și/sau petrolieri.

Suplimentul pentru energie se acordă lunar, inclusiv în perioada sezonului rece, în sumă fixă în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum de:

  1. 30 lei / lună pentru consumul de energie electric;
  2. 10 lei / lună pentru consumul de gaze naturale;
  3. 10 lei / lună pentru consumul de energie termică;
  4. 20 lei / lună pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri

și se acordă cu scopul de a acoperi integral sau o parte din cheltuielile cu: Iluminatul locuinței, susținerea facilităților de gătit și asigurarea apei calde în locuință și asigurarea continuității în alimentare a echipamentelor electrice de care depinde viața persoanelor, din motive de sănătate.

Distribuirea formularelor tipărite (Cerere – declarație pe proprie răspundere), se va face la sediul Direcției de Asistență Socială Oradea – str. Primăriei, nr. 42 – Serviciul Relații cu Publicul și Evaluare Inițială, în următorul interval orar:

Luni –Miercuri 07:30 – 16:30

Joi  07:30 – 18:30

Vineri 07:30 – 16:00.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, distribuirea formularelor se va face și la Centrele Sociale Multifuncționale Rogerius ll (str. Ep. Ioan Suciu nr.1, bl. ZP1), Ioșia II (Aleea Călinului, nr. 9) și Nufărul (str. Nufărului, nr. 47, bl. D111), de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00.

De asemenea, formularele pot fi descărcate și de pe site-ul Direcției de Asistență Socială Oradea, accesând link-ul https://daso-oradea.ro/articles/acordare-ajutor-incalzire-si-supliment-pentru-energie-2022-2023.

Totodată, pe site-ul instituției, secțiunea Acte necesare și formulare on-line – Serviciul Social, pot fi obținute informații despre:

• Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei și a suplimentului pentru energie;

• Actele necesare în vederea obţinerii ajutorului pentru încălzirea locuinţei și a suplimentului pentru energie;

• Bunuri care exclud acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei și a suplimentului pentru energie.

Cererea însoțită de documentele doveditoare privind componența familiei și veniturile realizate de către membrii acesteia, precum și celelalte documente necesare se pot transmite către instituția noastră și on-line, pe adresa contact@daso-oradea.ro

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pentru întregul sezon rece 01.11.2022 – 31.03.2023 sau pentru o fracțiune din această perioadă în funcție de data depunerii documentației.

Consumatorii vulnerabili care îndeplinesc condițiile sunt așteptați să-și depună solicitările în vederea accesării ajutorului începând cu data de 17.10.2022  până cel târziu în data de 20.11.2022. Ajutorul și suplimentul se pot solicita și ulterior datei menționate mai sus, urmând ca dreptul să se stabilească conform prevederilor legale.

Consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică, gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi  și/sau petrolieri  beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 1.386 lei în cazul familiilor şi 2.053 lei în cazul persoanelor singure. Pentru acordarea suplimentului de energie solicitanții trebuie să îndeplinească aceleași condiții (privind veniturile și bunurile aflate în proprietate).

Titularii ajutoarelor pentru încălzire și a suplimentului pentru energie sunt obligați să comunice orice modificare intervenită în situația locativă, componența familiei și a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data de la care a intervenit modificarea. Comunicarea modificărilor se face prin depunerea unei noiCereri și declarații pe propria răspundere însoțită de documentele doveditoare care justifică modificarea.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.