Back

Pistă de biciclete de 1 km între Cartierul Grigorescu și centrul orașului

Consiliul Local a aprobat săptămâna trecută studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-conomici pentru amenajarea unei piste de biciclete de la pasajul din Cartierul Grigorescu până la pista existentă pe Sextil Pușcariu, împreună cu coridorul de expropriere aferent acestei lucrări publice.

Scopul proiectului este de a lega pista existentă din zona Pasaj Cartierul Grigorescu (intersecție sens giratoriu străzile Rapsodiei și Thurzo Sandor) cu zona centrală a orașului, asigurând astfel o legătură directă și sigură pentru locuitorii Cartierului Grigorescu și zonele adiacente, investiția fiind un necesară în contextul în care Primăria Oradea dorește să asigure mai multe conexiuni între pistele de biciclete existente.

Pista de biciclete va străbate străzile Thurzo Sandor, Atelierelor, Ceyrat, Ronald Reagan, Piața 22 Decembrie până la Sextil Pușcariu și va avea o lungime de 1064 m, cu lățimea de 2,50 m.

Tronsonul I cuprinde pista de biciclete cu circulație velo cu sens dublu de la intersecția giratorie cu străzile Thurzo Sandor și Rapsodiei până la intersecția str. Ronald Reagan cu str. Făgărașului, în lungime de 626 m, iar tronsonul II este reprezentat de pista cu circulație velo cu sens dublu de la intersecția str. Ronald Reagan cu str. Făgărașului până la intersecția str. Piața 22 Decembrie cu str. Sextil Pușcariu, având lungimea de 438 m.

Pentru amenajarea pistei este necesară realizarea unui podeț tubular de 4 l lungime. Totodată, sunt prevăzute 4 ziduri de sprijin din beton și o pasarelă metalică destinată traversării Pârâului Peța cu bicicleta, de 22  m.

Valoarea investiției  este de 1.789.304 lei (inclusiv TVA), iar durata de execuție este de trei luni.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.