aprilie 18, 2024 02:20

Spațiile dintre liniile de tramvai de pe coridorul Nufărul-Cantemir sunt în plin proces de înierbare

Imaginea liniilor de tramvai de pe coridorul Nufărul-Cantemir începe să prindă viață. Constructorii au început înierbarea spațiilor dintre liniile de tramvai, până acum finalizându-se tronsonul cuprins între blocul Cicero și strada Muntele Găina.

Totodată, s-a finalizat montarea sistemului de irigații automate pe liniile de tramvai pe tronsonul cuprins între blocul Cicero și bucla de întoarcere a tramvaiului. Pe final sunt și lucrările de așternere a materialului geotextil și pământ vegetal pe liniile de tramvai pe tronsonul cuprins între blocul Cicero și intersecția bulevard Nufărul – strada Ciheiului.

La final vor rezulta aproape 3 km de linie de tramvai înierbată, respectiv 16.500 mp de zonă verde. Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Investiția prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, mobilier urban, spații verzi, intervenții la calea de tramvai și lucrări de apă-canal aferente străzilor Nufărului și Dimitrie Cantemir.