Back

Au fost finalizate lucrările la DJ 764 Aștileu – Roșia

Lucrările propriu-zise de reabilitare și modernizare a 33,6 kilometri din Drumul Județean 764, între Aștileu și Roșia, au fost finalizate. Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a susținut marți o conferință de presă în teren, pe drumul județean.

În momentul de față lucrarea propriu-zisă este finalizată, am mai stabilit chestiuni legate de conectarea cu drumurile laterale și racordurile pentru anumiți cetățeni. Estimarea noastră este că la finalul acestui an lucrarea va fi recepționată. Noi am făcut o prelungire a contractului până în vara anului viitor din motive de plăți. Drumul este asfaltat în totalitate”, a precizat Ilie Bolojan.

În teren au mai fost prezenți primarul comunei Aștileu, Ionuț Lazăr, și Daniel Forțiu, reprezentantul firmei care a executat lucrările.

„A fost o lucrare complexă, cu peste 9 km de ziduri de sprijin, două poduri reabilitate, 90 de podețe transversale, peste 200 de podețe la drumuri laterale”, a explicat Daniel Forțiu.

Proiectul a prevăzut reabilitarea și modernizarea unui sector de drum cu o lungime de 33,655 km, cuprins între intersecția cu DJ 764D în apropierea localității Damiș (poziție km 31+000) și intersecția cu DJ 108I în localitatea Aștileu (poziție km 61+655). Drumul străbate comunele Aștileu, Măgești, Vadu Crișului, Șuncuiuș și Roșia.

În profil transversal, lățimea părții carosabile este cuprinsă între 5,50 – 6,00 m, lățimea platformei fiind cuprinsă între 7,00 – 7,50 m, iar acostamentele între 0,00 – 0,75m.

Firma resposabilă de execuția lucrărilor la proiectul „Reabilitare și Modernizare DJ 764 Beiuș – Roșia – Aștileu – Aleșd, Sector de la km 31+000 la km 64+655,  L= 33,655  km” este SC ASFAMIXT SRL. Valoarea lucrărilor este de 118.233.882,75 lei, cu TVA.

Drumul Județean 764 face legătura între localitățile Beiuș (intersecție cu DN76) și Aleșd (intersecție DN1), având o lungime totală de 69 km.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.