Back

Stadiul lucrărilor la drumul de legătură Oradea-Sânmartin

Începute în data de 18 octombrie, lucrările la Centura Sânmartin avansează într-un ritm susținut, precizează un comunicat de presă emis de biroul de specialitate din cadrul Consiliului Județean Bihor. Astfel, până în prezent, s-a lucrat la decopertarea de teren vegetal și îmbunătățirea terenului la cota de fundare, prin stabilizare cu lianți hidraulici. De asemenea, au fost efectuate operațiuni de așternere, nivelare și compactare a straturilor de umplutură și balast.

În ceea ce privește etapa de construire a podurilor, au fost amenajate drumul și platformele tehnologice pentru instalația de forare a piloților, iar în prezent se realizează lucrări de forare a piloților la nivelul pasajului și se continuă procesul de nivelare și compactare a stratului de balast.

Drumul de legătură între Municipiul Oradea și Comuna Sânmartin va avea o lungime de 5,75 km, cu bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, cu o lungime de 2,27 km. Platforma drumului va avea o lățime de 10 metri. Sunt prevăzute 2 benzi de circulație, câte una pe sensul de mers, și, în plus, o pistă de biciclete. Proiectul prevede construirea a 3 poduri, 2 pasaje supraterane, un viaduct și 4 noduri rutiere.

Constructorul este asocierea formată din CONSTRUCTII ERBASU S.A. – lider de asociere, VAHOSTAV-SK, a.s. – DRUMURI ORASENESTI S.A. – PROCONS GROUP SRL. Durata de execuție a drumului a fost stabilită la 12 luni.

Valoarea totală a investiției este de 177.238.798 lei, cu TVA inclus. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.