Back

Talentele orădene din industria robotică au urcat pe podium la cel mai mare concurs internațional

În perioada 25-26 noiembrie, s-a desfășurat în Tallinn, cel mai mare concurs de robotică din Europa.
Cu peste 2800 de participanți din 28 de țări, capitala Estoniei adună anual cei mai mari dezvoltatori și concurenți din domeniul roboticii.

La ediția din acest an, a participat Robotics Club Oradea, club înființat de Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică Oradea, Departamentul de Mecatronică și finanțat de Celestica. Echipa orădeană a fost formată din 9 participanți împărțiți pe două echipe, la 2 dintre cele 18 categorii din concurs.

La proba Mega Sumo, la cea mai spectaculoasă și grea probă din concurs, echipa Robotics Club Oradea s-a clasat pe locul 3. Este pentru prima dată, când orădenii sunt prezenți pe podium în această competiție internațională la care au participat țări precum: Azerbaijan, Bulgaria, China, Cipru, Coreea de Sud, Danemarca, Estonia, Germania, Grecia, India, Indonezia, Iran, Italia, Kurghistan, Kuweit, Letonia, Lituania, Madagascar, Nepal, Pakistan, Polonia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, România, Statele Unite ale Americii, Suedia, Turcia, Ucraina și Ungaria.

Confruntările dintre roboții aflați în competiție au fost extrem de rapide, cu meciuri de sub o secundă și cu forțe de impact zguduitoare. În urma meciurilor, ringul de oțel unde s-au dus luptele, s-a deteriorat după rodajul cu lamele și roțile roboților. Suntem foarte mândri de studenții noștri, de performanța în urma multor zile și nopți de muncă și de ingeniozitatea de a rezolva problemele tehnice în timp record.”, afirmă coordonatorul echipei Ș.l.dr.ing. Birouaș Flaviu.

Echipa a fost formată din 7 studenți ai Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică Oradea, Departamentul de Mecatronică și 2 cadre didactice: Ș.l.dr.ing. Birouaș Flaviu și Ing. Anton Daniel

Tot în luna noiembrie, echipa Robotics Club Oradea, a participat la competiția internațională RoboChallenge de la București, unde a obținut 4 premii la 3 probe: locul 1 și locul 2 – proba Humanoid Robot, locul 3 – Humanoid Sumo și locul 2- Line Follower Kids.


Mai multe detalii despre activitatea celor de la Cercul de Robotică puteți afla pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/roboticscluboradea .

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.