Back

Podul peste Crișul Negru între Tinca și Belfir se deschide circulației

Lucrările de reabilitare a podului de la ieșirea din localitatea Tinca spre Belfir, pe drumul județean DJ 792A, sunt aproape finalizate. Podul peste râul Crișul Negru va fi deschis circulației.

În aceste zile se montează rosturile de dilatare, iar de sâmbătă, 31 decembrie, se va putea circula pe pod. Proiectul încheie lucrările la 6 poduri în zona Tinca, 3 reabilitate și 3 refăcute în totalitate, valoarea totală a investițiilor depășind 4 milioane de euro, parte din fonduri europene, parte din bugetul Consiliului Județean Bihor”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Podul are o lungime de 77,9 metri și o lățime de 11,8 metri, din care 7,8 metri reprezintă partea carosabilă. Pentru siguranța circulației au fost montate parapate metalice și pietonale.

Pe durata lucrărilor, în zonă a fost amenajat un pod provizoriu, întrucât cel vechi a fost demolat și refăcut în totalitate. Până în martie se va dezafecta podul provizoriu pe care s-a traversat râul pe perioada lucrărilor și se vor finaliza lucrările conexe: racordurile podului la drum, refacerea digurilor și asigurarea scurgerii apelor.

Lucrările fac parte din proiectul “Reparații capitale și refacere poduri pe DJ  792A Leș – limita – județ Arad“, care prevede lucrări capitale/refaceri la 6 poduri. Investiția este finanțată din fonduri europene.

Lucrările propriu-zise de construire a podului se ridică la valoarea de 5.834.092,15 lei, inclusiv TVA. Constructorul este asocierea de firme: SC Dumexim SRL, SC Tisoti Exim SRL, SC Industrial Construct Ardeal SRL.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.