aprilie 20, 2024 06:18

Primăria caută proiectant pentru cel mai mare parc din Oradea

Primăria Oradea anunță că a fost lansată procedura de depunere a ofertelor pentru realizarea proiectului tehnic al Grădinii Urbane Nufărul, termenul stabilit fiind pentru data de 6 februarie 2023.    

Licitația deschisă pentru achiziția serviciilor de elaborare documentații suport și obținere avize, acorduri și autorizații, elaborare studii, elaborare proiect autorizație construire, elaborare proiect tehnic și detalii de execuție, asistență tehnică pe parcursul execuției lucrărilor pentru obiectivul de investitie – „Lucrări de interes public local pentru amenajare de noi spații verzi și pentru construcții cu caracter educativ și sportiv: Amenajare Grădina Urbană Nufărul” cu cod unic de înregistrare 4230487/2022/15 a fost lansată joi, 29 decembrie.  Procedura fost publicata în SEAP sub  nr. CN1050733.

Valoarea estimată a procedurii de achiziție publică este de 2,531,239.72 lei fără tva, iar data limită de depunere a ofertelor este  06.02.2023.

Proiectul este demarat de către Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională si  prevede amenajarea unei zone verzi care se dorește să fie un punct de atracție atât pentru orădeni, cât și pentru cei care ne vizitează orașul. Totodată, se dorește amenajarea unui loc special de recreere, de promenadă, cu o grădină botanică închisă, cu 15 zone amenajate distinct, cu un lac creat artificial și punerea în valoare a pârâiașului existent, care face legătura cu Peța.

Se va construi o seră propriu-zisă, în care vor funcționa ateliere și laboratoare, ce urmează să fie folosite de studenții Universității din Oradea – Facultatea de Științe/ Protecția Mediului, precum și spații verzi cu vegetație variată.

Proiectul presupune de asemenea, realizarea unei promenade suspendate care va face legătura între Peța și Lotus. Accesul la această pasarelă se va putea face dinspre malul Peței, dinspre Trade Center și dintr-un turn de observație ce va fi amplasat în mijlocul acestui complex botanic și care va fi realizat pe o structură ușoară.