Back

Au fost finalizate lucrările la Parcul Tineretului

La finalul lunii trecute au fost recepționate lucrările de amenajare a Parcului Tineretului, care se întinde pe o suprafață de 1,5 ha.

Proiectul a fost implementat  pe o suprafață totală de 15.703 mp, în  zona de pădurice situată pe strada George Bacaloglu, fiind votat și finanțat în cadrul programului de bugetare participativă.

Dacă înainte de începerea lucrărilor, terenul era unul neamenajat, cu vegetația crescută spontan, acum acesta s-a transformat într-un adevărat spațiu de recreere pentru locuitorii zonei, un spațiu cu locuri de joacă pentru cei mici, cu zone de relaxare, dar și cu facilități de agrement și sport.

Astfel, parcul a fost dotat cu terenuri de sport multifuncționale, nocturnă, loc de joacă, alei asfaltate, zone verzi, mobilier urban și iluminat cu LED, deservind cele aproximativ 300 de locuințe individuale din zonă.

De asemenea, zonele verzi au fost plantate cu 132 arbori din speciile: stejar, arțar, pruni ornamentali, catalpa, iar zonele cu pământ au fost însămânțate.

Totodată, s-a montat mobilierul urban: 37 bănci în zona locurilor de joacă, a terenurilor multifuncționale și perimetral aleilor propuse, precum și 11 coșuri de gunoi.

Lucrările de amenajare a parcului au fost realizate de firma Construcții Bihor SA, la valoarea de 2,3 milioane lei.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.