aprilie 23, 2024 17:40

Comuna Dobrești a fost inclusă în categoria zonelor cu resurse turistice

În ședința de Guvern de marți, 31 ianuarie, s-a aprobat includerea comunei Dobrești în categoria zonelor cu resurse turistice. Anunțul a fost făcut de Gheorghe Bogdan, secretar general adjunct în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, pe pagina sa de Facebook. Domnia sa a făcut aseară parte din comisia interministerială ce a pregătit actul normativ prin care se stabilește că în unitățile administrativ teritoriale cu resurse turistice, care au fost identificate pe baza unor criterii obiective și care sunt enumerate în anexa la lege, turismul este considerat ca activitate economică prioritară, investițiile pentru dezvoltarea acestei activități vor fi orientate cu precădere spre aceste zone, iar proiectele de infrastructură specific turistică, tehnică și de protecția mediului pentru zone cu resurse turistice vor fi promovate cu prioritate prin programele de dezvoltare naționale, regionale și județene.

Florin Copos, primarul comunei Dobrești, se declară foarte mulțumit de această decizie, având în vedere că zona are un veritabil potențial turistic. Cel mai cunoscut obiectiv turistic este Lacul Vida, o adevărată atracție a naturii, însă și Cheile Vida, Peștera Falsificatorilor, Peștera Toplița, Izbucul Toplița, Biserica de lemn din Lunca Sprie, ce dateză din 1725 și Biserica de lemn din Topa de Jos sunt locuri deosebite pentru ceea ce oferă. În zonă se găsesc și pensiuni, ce oferă locuri de cazare.

Am sprijinit și voi susține în continuare toate zonele turistice din #Bihor, respectiv din #România, pentru că turismul reprezintă o veritabilă carte de vizită pentru țara noastră!, a subliniat Gheorghe Bogdan, secretar general adjunct în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, pe pagina de facebook.