aprilie 20, 2024 06:58

Consiliul Județean Bihor a lansat licitația pentru realizarea infrastructurii în trei parcuri industriale bihorene

Consiliul Județean Bihor a lansat marți, 3 ianuarie, procedura de licitație pentru realizarea lucrărilor de infrastructură pentru parcurile industriale din Aleșd, Beiuș și Ștei.

Cu excepția orașului Ștei, unde licitația se referă doar la execuție, proiectul tehnic fiind întocmit, în Aleșd și Beiuș procedura prevede proiectare și execuție.

Durata contractului pentru Parcul Aleșd a fost stabilită la 8 luni (2 luni pentru proiectare și 6 luni pentru execuție), iar pentru Beiuș la 9 luni (3 luni proiectare și 6 luni execuție). În cazul proiectului din Ștei, durata contractului pentru execuția lucrărilor va fi de 6 luni.

Valoarea totală estimată a investiției este de 69.288.813,4 lei, fără TVA (Aleșd: 17.522.059,93 lei; Beiuș: 30.273.922,15 lei; Ștei: 21.492.831,29 lei). Termenul pentru depunerea ofertelor este 1 martie 2023, ora 15:00.

Finanțarea va fi asigurată prin fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Contribuția Consiliului Județean Bihor va fi de 60% din valoarea totală a proiectului.

Realizarea infrastructurii de suport presupune amenajarea accesului, asigurarea rețelei de drumuri interioare, asigurarea alimentării cu apă, alimentarea cu energie eletrică, realizarea rețelei de distribuție cu gaze naturale, asigurarea iluminatului public, etc.

În perioada următoare va fi demarată procedura de licitație pentru proiectare și execuție

pentru proiectul Parcul Industrial Marghita. Studiul de Fezabilitate a fost aprobat în ședința Consiliului Județean Bihor din 22 decembrie 2022.

 „Parcurile Științifice cu Specializare Inteligentă Marghita, Aleșd, Beiuș și Ștei sunt o rețea de parcuri industriale pe care Consiliul Județean Bihor intenționează să le amenajeze și să le dezvolte în anul următor în afara Municipiului Oradea, în localități aflate la 40-50 de kilometri, în așa fel încât oamenii care locuiesc în aceste zone să aibă locuri de muncă cât mai aproape de casele lor și să nu mai fie nevoiți să facă naveta”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.