Back

Denumirea comunei Abrămuț se schimbă în Petreu

Instituția Prefectului – județul Bihor anunță faptul că în Monitorul Oficial nr. 1241 din 22 decembrie 2022 a fost publicată Legea nr. 374/2022 privind schimbarea denumirii și a satului de reședință ale comunei Abrămuț, județul Bihor, precum și pentru modificarea și completarea anexei la Legea nr. 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României. Decizia vine în urma referendumului ce a avut loc în luna septembrie a anului trecut, când locuitorii au solicitat schimbarea denumirii comunei Abrămuț în comuna Petreu, iar reședința comunei Petreu se stabilește în satul Petreu.

Satele componente ale comunei Petreu sunt următoarele: Petreu – reședință de comună, Abrămuț, Crestur și Făncica.

Conform informării primite de la primăria comunei Petreu sediul acesteia se află în continuare la vechea adresă din localitatea Abrămuț, nr. 57 urmând a fi relocat până la sfârșitul lunii februarie a anului curent în localitatea Petreu, nr.275, astfel datele de contact ale instituției rămân, momentan, neschimbate.

Toate instituțiile publice din Bihor au fost informate de către Prefectura Bihor în legătură cu această modificare.

De reținut atracțiile turistice oferite de comuna Petreu și, anume:

  • Biserica reformată din satul Abrămuț, construcție 1643 , monument istoric
  • Ruinele bisericii vechi din satul Crestur, construcție secolul al XV-lea, monument istoric
  • Ruinele cetății medievale de la Petreu
  • Situl arheologic de la Crestur

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.