aprilie 20, 2024 05:50

Au fost montate grinzile la viitorul pod peste pârâul Peța din zona cartierului Ceyrat

Primăria Oradea anunță că au fost montate grinzile de beton ale viitorului pod peste pârâul Peța, ce va lega zona Horea – Parc 22 Decembrie – strada Feldioarei de cartierul Ceyrat. Stadiul actual al lucrărilor este de 70%.

12 grinzi de beton ce fac parte din structura noului pod de peste Pârâul Peța au fost montate în cursul zilei de marți, 14 februarie. Se estimează că lucrările vor fi terminate până la sfârșitul lunii aprilie, acesta fiind cel de-al doilea pod peste Peța pe care municipalitatea îl va da în folosință.

Odată finalizat procesul de montare al grinzilor, urmează execuția plăcii de suprabetonare, după care se va trece la execuția grinzii de rezemare, precum și a plăcii ce va face racordul între cele două rampe. În ultima etapă se va trece la turnarea stratului de legătură și a celui de uzură, dar și la execuția terasamentelor străzilor adiacente.

Podul va avea o lungime de 18,80 de metri, o lățime de 14 metri și două trotuare. Lucrările sunt executate de către PORR CONSTRUCT SRL.

După finalizarea acestor investiții, cartierul Ceyrat va fi mult mai accesibil, iar traseele în zonă vor fi scurtate.