Back

Mini biblioteci pentru creșele orădene

Copiii din cele 15 creșe orădene se vor bucura, începând cu această lună, de magia oferită de cărți specifice vârstei, în mini bibliotecile amenajate în fiecare unitate.

De “Ziua Internațională a Cititului Împreună”, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), în colaborare cu Biblioteca Județeană Oradea “Gheorghe Șincai” au oferit, prin Fundaţia Culturală de pe lângă Biblioteca Judeţeană “Gheorghe Şincai”, pachete de cărți, specifice vârstei 0-3 ani, unităţii de învăţământ Creşa Oradea, astfel atingând scopul proiectului “Să descoperim tainele lecturii”.

Cititul împreună este o experiență magică pentru copii, o modalitate ușoară și accesibilă de a explora universul din jurul nostru. Cititul, împărtășirea poveștilor, discuțiile despre animațiile din cărți, cântatul și, în general, familiarizarea cu universul cărților ajută dezvoltarea timpurie a copilului prin stimularea limbajului, a creativității, a imaginației, învață conexiuni de tip cauză-efect.

Lucrul cu cartea este o sursă bogată de inspiraţie, ce insuflă dragostea pentru literatură și îi încurajează pe copii să fie curioşi, să pună întrebări.

Mulţumim dnei Alina Silaghi, directorul ADLO pentru sponsorizarea oferită, dnei manager prof. Ancuţa Şchiop de la Biblioteca Județeană Oradea “Gheorghe Șincai” şi dnei Viviana Pop, preşedintele Fundaţiei Culturale de pe lângă Biblioteca Judeţeană “Gheorghe Şincai”, pentru sprijinul acordat în derularea proiectului.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.