iunie 13, 2024 08:54

„Ofertă atractivă”, prima premieră la Teatrul Regina Maria

Teatrul Regina Maria organizează prima premieră din acest an. Este vorba despre spectacolul „Ofertă atractivă”, de Anton Fink, traducerea și regia Elvira Rîmbu, ce va avea loc duminică, 5 februarie și luni, 6 februarie, de la ora 19:00, la Sala Transilvania.

Autorul textului, Anton Fink, este un dramaturg rus contemporan ale cărui piese au fost puse în scenă și jucate în Rusia, Kazahstan, Ucraina, Belarus, Canada, Serbia, Estonia, Bulgaria și România. Piesele sale au devenit în repetate rânduri finaliste ale Concursului Internațional de Dramaturgie Contemporană „Vremya dramy” și se remarcă prin absența vulgarității și obscenității, caracteristici care au devenit deja tradiționale pentru multe comedii moderne. Stilul său scriitoricesc abundă în umor de calitate, personaje captivante și răsturnări de situație imprevizibile, ceea ce face ca spectacolele de teatru puse în scenă după textele sale să fie printre preferatele publicului.

Textul „Ofertă atractivă” este printre cele mai celebre piese ale lui Anton Fink. Este o piesă despre oameni și relații, pentru toată lumea și despre toată lumea. Povestea este amuzantă, ciudată, aproape ireală, dar convingătoare.

Este asemănătoare cu farsele englezești, cu clasicii genului comic. Pasiunile clocotesc, situația devine confuză, iar dragostea stă în liniște deoparte și fumează nervos. Voi spune acum o banalitate: ea, iubirea, este și va fi principalul mecanism al oricărei vieți, dramaturgie, rațiune și scop. Fără ea pur și simplu nu există viață. – Inna Sheikhatovici (Festivalul de Teatru Divertisment – Teatrul Dramatic de Stat „Aleksei Batalov”)

La Teatrul Regina Maria, spectacolul „Ofertă atractivă” este pus în scenă de către Elvira Rîmbu. Nu este primul proiect regizoral al actriței la teatrul orădean, semnând și direcția de scenă a spectacolului „O poveste foarte simplă”, un spectacol premiat și iubit de către public, urmat de „Variațiuni enigmatice” de Eric-Emmanuel Schmitt și „Anonimul Venețian” de Giuseppe Berto.

Scenografia este semnată de Mădălina Baciu, care face parte din echipa de creație a mai multor proiecte realizate la Teatrul Regina Maria, în calitate de scenograf, asistent scenograf sau pictor.

Din distribuție fac parte actorii Anca Sigmirean (Veronica), Gabriela Codrea (Nina), Petre Ghimbășan (Vasilii), Mihaela Gherdan (Jana) și Alexandru Rusu (Eduard).

Toate reprezentațiile din luna februarie sunt sold out, iar biletele pentru următoarele reprezentații vor putea fi achiziționate de la agenția teatrului (deschisă marți și joi între orele 12:00 – 18:00, miercuri și vineri între orele 10:00 – 14:00, sâmbătă între orele 10:00 – 13:00 sau cu o oră înainte de spectacole) și online de pe Eventim.ro, imediat ce vor fi anunțate.

Mai multe informații despre spectacol găsiți pe site-ul Teatrului Regina Maria.