mai 24, 2024 08:40

Se caută constructor pentru Centrul Cultural Multifuncțional

Consiliul Județean Bihor anunță lansarea procedurii de licitație pentru execuția lucrărilor la Centrul Cultural Multifuncțional, ce va fi construit în Municipiul Oradea. Termenul pentru depunerea ofertelor este 23 martie 2023, iar valoarea totală estimată a investiției este de 91.481.529,43 lei, fără TVA. Durata contractului va fi de 32 de luni.

În vederea realizării obiectivului de investiții sunt necesare următoarele tipuri principale de lucrări:

  • Construire clădire Centru Cultural Multifuncțional – Asigurare utilități, rețele exterioare;
  • Amenajare acces din drum public și platforme carosabile – Amenajare alei și platforme pietonale;
  • Amenajare spații verzi
  • Organizare de șantier.

Principalele spaţii ale clădirii sunt: sala principală cu o suprafaţă de 1244 mp şi 1077 de locuri din care 22 locuri destinate persoanelor cu dizabilități, scena, buzunarele de scenă şi spaţiile destinate artiştilor, două săli secundare multifuncţionale cu o suprafaţă totală de aproximativ 607 mp, foaiere  – spaţii cu suprafaţă totală de aproximativ 1630 mp, incluzând un spaţiu situat la demisol şi un spaţiu de tip co-working cu specific cultural. Vor fi amenajate, de asemenea, zone pentru alimentație publică.

Suprafața totală a amplasamentului pe care va fi edificat Centrul Cultural Multifuncțional este 17.778 mp. Clădirea va avea o suprafaţă construită desfăşurată de aproximativ 10.450 mp şi o suprafaţă utilă totală de aproximativ 8.015 mp.

Proiectul va fi finanțat cu fonduri europene, prin programul transfrontalier România – Ungaria. Pentru dotarea cu echipamente specifice activităților culturale și pentru amenajarea spațiilor verzi din jurul clădirii, vor fi găsite alte surse de finanțare.

Centrul Cultural Multifuncțional va fi construit în perimetrul delimitat de terenul de sport al Liceului Sportiv, Colegiul Partenie Cosma, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” – Bihor, Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal, Inspectoratul Teritorial de Muncă, noul sediu al Curții de Conturi și strada Făgărașului.

Viitorul centru va găzdui spectacole, concerte, congrese sau conferințe, contribuind astfel la dezvoltarea turismului cultural, științific și de afaceri în Municipiul Oradea și județul Bihor.

Proiectul Tehnic pentru această investiție a fost realizat de compania Stefano Pozzi & Partners SRL, în urma unui concurs de proiecte.