Back

CJ Bihor alocă 500.000 lei pentru cofinanțarea acțiunilor de sterilizare și cipare a câinilor cu stăpân din județ

Consiliul Județean Bihor va sprijini primăriile în desfășurarea unor campanii de sterilizări gratuite și cipare a câinilor cu stăpân din județ, cu scopul de a stopa înmulțirea necontrolată a patrupedelor. Instituția alocă anul acesta un buget 500.000 lei pentru cofinanțarea acestor activități.

Concret, fiecare unitate administrativ-teritorială va beneficia de o cofinanțare de 50.000 lei pentru sterilizarea și ciparea câinilor cu stăpân. Suma acordată din bugetul Consiliului este de cel mult 500 lei/câine, diferența fiind suportată din fondurile autorităților publice locale.

Acțiunile de sterilizare și cipare a câinilor cu stăpân se vor realiza de către medici veterinari, cu respectarea normelor și măsurilor sanitar-veterinare referitoare la protecția animalelor.

Consiliul Județean Bihor a elaborat o procedură privind acordarea cofinanțărilor pentru primăriile din județ, prin care se stabilesc principiile, cadrul general și modalitatea de acordare a acestor fonduri. Documentul conține și un model standard pentru Cererea de Cofinanțare care va fi depusă de primării, precum și anexele acesteia.

Cofinațarea va fi acordată în baza unei cereri depuse de unitatea administrativ-teritorială. La acordarea punctajului vor fi considerate ca prioritare criteriile privind numărul populației domiciliate pe raza administrativ-teritorială a solicitatului, claritatea planului de acțiune, dimensiunea impactului prevăzut și valoarea aportului financiar al fiecărui solicitant.

Procedura privind acordarea cofinanțării urmează să fie aprobată printr-o hotărâre a Consiliului Județean Bihor. Propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind conținutul documentului pot fi trimise până pe 24 martie, pe adresa registratura@cjbihor.ro.

Consiliul Județean Bihor își propune să aloce anual 500.000 lei pentru cofinanțarea acțiunilor de sterilizare și cipare a câinilor cu stăpân din județ.

Foto: SOS Dogs

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.